FAQ

Kan je ook met een bank of creditcard bij AgriSneltank tanken?
Ja. Je kan met alle kaarten bij ons tanken.

Hebben jullie alleen onbemande tankstations?
Ja. AgriSneltank is een onbemande tankstationsformule.

Waar vind ik de AgriSneltanks?
Kijk bij locaties op deze site.

Komen er nog meer AgriSneltank tankstations bij?
Ja. Ons streven is om uit te breiden met twee à drie tankstations per jaar.

Wat is skimmen eigenlijk?
Skimmen (ook: skimming) is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van betaalkaart-gegevens. Het is een vorm van betaalpasfraude, waarbij criminelen de magneetstrip van een pas kopiëren en de pincode bemachtigen op het moment dat er een betaaltransactie wordt verricht. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, samen met de pincode kunnen ze geld opnemen en betalen in binnen- en buitenland. AgriSneltank probeert skimming te voorkomen door het plaatsen van cameras, preventieve controle, en goede afspraken met lokale politie. U moet vooral niet pinnen indien u de situatie verdacht vindt bij een van onze tankstations. Ziet u iets vreemds: bel dan 06 15822250.

Wat is pre-autorisatie?

Het gebeurt al jaren dat banken een extra bedrag afboeken bij consumenten als zij bij onbemande pompstations afrekenen met een pinpas.

De extra afboeking wordt gedaan om banken in te dekken tegen eventuele fraude, als er bijvoorbeeld voor honderden euro’s getankt wordt met een gestolen pas. Normaal gesproken wordt het extra bedrag -vaak tussen de €125 en €150- binnen 20 minuten weer terug gestort en is het niet zichtbaar voor rekeninghouders.

Het heeft de laatste tijd dan ook klachten geregend bij de, brancheorganisatie van tankstationhouders. Zij eisen opheldering voor de schandalige werkwijze van de banken. 

Volgens Equens (afhandeling pintransacties) wordt het ‘preautorisatiebedrag’ al jaren gehanteerd. Ook geven ze toe dat vooral klanten van de ING bank er last van hebben. Equens benadrukt dat zij van het extra afgeboekte geld geen rente ontvangen. 

Waarom zijn niet op alle AgriSneltankstations de prijzen het zelfde?

AgriSneltank is een van de goedkoopste tankstationformules van Nederland. Echter niet iedere locatie heeft hetzelfde kostenpatroon. De ene locatie is volledig in eigendom, de andere locatie huren wij, en op weer een andere rust bijvoorbeeld erfpacht. Zo komt het dat we op alle tankstations streven naar een zo laag mogelijke brandstofprijs, maar er toch kleine verschillen voorkomen.  Ook voeren we soms een actie op een tankstation ivm met een feestelijkheid, dan kan de prijs ook afwijken van andere locaties.

Buitenlandse Maestro passen
Het internationale betalingsverkeer met Maestro kaarten werkt met een voorschot. Klik hier voor meer informatie.

Agriduidelijk

Pomp

Onze lage brandstofprijzen zijn duidelijk zichtbaar op de prijzenzuil. De lage prijs die hierop zichtbaar is, is ook echt de lage prijs waarvoor u tankt.

Gemak dient de mens. Hoe eenvoudiger hoe duidelijker: u tankt, betaalt met uw pinpas aan de pompunit, en kunt uw weg weer vervolgen.